Pesumenetelmät2019-07-30T11:23:15+00:00

MIKÄ IHMEEN LAAKAVESIPESU?

Laakavesipesu voi olla asiakkaalle usein hieman vieras käsite. Millainen toimenpide se on? Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, koska eri pesulat pesevät mattoja eri tyyleillä. Me JATO Groupilla olemme ylpeitä omasta kädenjäljestämme ja haluammekin, että asiakkaamme tietävät tarkkaan, miten me käsittelemme kaikki laakavesipesuun tulevat matot. Pesemme myös konepesuja.

LAAKAVESIPESUN VAIHEET

1. TAMPPAAMINEN

Tamppaus on yksi matonpesun tärkeimmistä kulmakivistä. Näin tehdessämme saamme poistettua suurimman osan maton juureen kertyneestä hiekasta ja muista roskista , joita ei saada poistettua pelkällä imuroinnilla. Erityisen tärkeää tamppaus on nukkamattojen esivalmistelu-vaiheessa. Toimenpide suoritetaan tehokkaasti koneellisesti.

Tamppaus
Imurointi

2. IMUROINTI

Tamppaus poistaa ison osan epämiellyttävästä roskasta, mutta saattaa jättää maton pintaan hienompi rakenteista tomua. Käyttämämme suuri tehoinen harjaava tasoimuri poimii viimeisimmätkin tomut ja irtokarvat maton pinnasta. Imuroidessa myös maton painautunut nukka saadaan ryhdikkäämmäksi. Imurointi suoritetaan maton molemmin puolin.

3. TAHRANPOISTO

Tahranpoisto on ratkaiseva tekijä maton ensiluokkaisen pesutuloksen saavuttamiseksi. Tahranpoistoaineet levitämme vielä maton ollessa kuiva. Näin varmistamme aineiden tehokkaan toimivuuden. Pinttyneimpien tahrojen kanssa käytämme lisäksi höyrypesuria, jolloin aineiden purevuutta saadaan edelleen parannettua. Huolellinen tahrojen esikäsittely vähentää koneellisen työn tarvetta ja parantaa täten toiminnan ekologisuutta.

Tahranpoisto
Pesu

4. PESU

Pesu tapahtuu 30 asteisella vedellä. Pesu suoritetaan harjaavalla tasopesukoneella, jonka harjan kovuus ja paine valitaan aina pestävän mattolaadun mukaan. Pesua varten valikoidaan tehokkaimmat pesuaineet mitä kukin mattotyyppi kestää, joko hajustetut tai hajusteettomat asiakkaan valinnan mukaan. Kaikki käyttämämme pesuaineet ovat Joutsenmerkittyjä. Automaattinen pesuaineen syöttö takaa, että vain tarpeellinen määrä pesuainetta käytetään.  Tarkkaavaisempaa käsittelyä vaativat tahrakohdat ja hapsut hoidamme käsityönä.

5. HUUHTELU

Pesun jälkeen matoista huuhdellaan kaikki pesuaine irti riittävällä vesimäärällä ja vesi-imurilla. Saatuamme pesuaineen pois, huuhteluaine levitetään sitä vaativille matoille. Tämä pehmentää mattojen kuitua ja estää esimerkiksi nukkamattojen osalta nukan kuivumisen kovaksipintaiseksi.

Huuhtelu
Linkous

6. LINKOUS

Matot lingotaan huuhtelusta tultuaan putkilingossa. Linko poistaa noin 90% maton vesimäärästä, jolloin valumaveden aiheuttamia riskejä ei pääse tapahtumaan. Näistä tyypillisimpiä ovat värien leviäminen tai hapsujen värjääntyminen. Mattojen linkoaminen nopeuttaa myös merkittävästi kuivumisaikaa.

7. TASOKUIVAUS + UV

Maton kuivaaminen tangolla voi jättää ikävän jäljen maton ryhtiin. Tästä syystä olemme kehittäneet innovatiivisen tasokuivaimen, jolloin niin sanottua ”tangon jälkeä” ei pääse tapahtumaan. Käytämme kuivaushuoneissamme myös ultravioletti-valo suodatusta. Tämä poistaa kuivausilmasta tehokkaasti ja turvallisesti mikrobeja, jotka saattavat muun muassa aiheuttaa pahaa hajua tai allergisoida. Kuivaus tapahtuu hajusteettomille ja hajustetuille matoille omissa tiloissaan.

Kuivaus UV

8. VIIMEISTELY

Kuivuttuaan mattojen pesujälki tarkastetaan huolella. Laadunvalvonnan yhteydessä selvitämme ovatko tahrat lähteneet täysin ja että yleisilme on ensiluokkainen. Tämän jälkeen matoille tehdään vielä viimeistelevä imurointi sekä nukan/hapsujen harjaaminen. Mattojen nukka saadaan viimeistelyssä kääntymään tasaisesti samansuuntaiseksi.

9. PAKETOINTI

Matot rullataan tiiviiksi rulliksi aina maton pintapuoli ylöspäin materiaalin näin salliessa ja ne paketoidaan mikro-rei’itettyyn kierrätettävään muoviin. Mikro-rei’ityksen ansiosta matto voidaan tarvittaessa säilyttää suljetussa pussissa.

Toimitus

PERINTEINEN KONEPESU AMMATTIMAISESTI

Huollamme konepestävät matot yhtä lailla ammattitaidolla kuin laakavesipestävätkin. Voit luottaa osaaviin käsiimme arimmat konepestävät villamatot ja myös ne kaikkein arvokkaimmat perintömatot.

1. ALKUTARKASTUS JA TAHRANPOISTO

Konepestävät matot tarkastetaan aina ennen pesuun menoa yleiskunnon ja varsinkin loimen kannalta pesun kestäväksi. Tahrat käsitellään tarkoin kohta kohdalta ja aineiden annetaan vaikuttaa riittävä aika. 

2. PESU

Pesuohjelmat valitaan hellävaraisesta tehokkaaseen aina yksilöllisesti maton materiaalin, likaisuuden ja kunnon mukaan. Koneet annostelee automaattisesti tarvittavan määrän allergiatestattua hajustamatonta pesuainetta. Lisäksi rumpuvesipesu ohjelmaan kuuluu aina 4 erillistä huuhtelu vaihetta, jotka takaavat pesuaine jäämien poiston.

3. VIIMEISTELY + UV

Matot muotoillaan pesun jälkeen ollessaan vielä kosteita, näin maton ryhti säilyy hyvänä. Ennen kuivumaan vientiä mattojen hapsut harjataan viimeisteltyyn muotoon. Konepestävät matot kuivataan ultravioletti-valo suodatusta hyödyntävässä huoneessa.